Psykolog behandling af hele familien

04 maj 2020 Astrid Pedersen
Psykolog behandling af hele familien

Det at stifte familie er for mange mennesker en større udfordring, end de lige kan overkomme. Det ses ofte, at mænd såvel som kvinder bliver aldeles væltet omkuld af denne begivenhed. Det at gå fra at være to til pludselig at være tre, er et enormt vendepunkt i alle menneskers liv. Men ikke alle er rustet lige godt til at håndtere situationen – og så kan det hurtigt gå galt.

Når den lykkelige familie er en utopi

Dertil kommer, at mange familier lider under en eller flere diagnoser i familien. Er et barn særligt opmærksomheds krævende på grund af eksempelvis adfærdsmæssige problemer, en spiseforstyrrelse eller en mental lidelse kan hele familien komme til at lide under det.

For forældrene kan det være utroligt opslidende altid at skulle lade egne behov træde i baggrunden til fordel for det ramte barn, og andre børn i familien kan komme til at føle sig forbigået og overset. En families balance er meget skrøbelig og fintfølende, og selv den mindste diskrepans kan forskubbe denne. Og så er der ikke langt til decideret dysfunktion og onde cirkler, som dikterer familie medlemmernes væremåder over for hinanden.

Få psykolog hjælp hvis familie livet skranter

Hvis du kan nikke genkendende til oven for beskrevne scenarie, kan det være, at familie terapi er noget for dig og din familie. Med familie terapi er det muligt at genoprette balancen og skabe nye, hensigtsmæssige dynamikker, som skal holde familien på ret kurs trods diagnoser og lidelser. En dygtig familie terapeut vil kunne hjælp jer alle med at finde det fælles fodslag, således at familien kan udgøre et stærkt fundament for alle dens medlemmer uden at nogen føler at de kommer i klemme.

Leder du efter en autoriseret psykolog i Odense, som udbyder familie terapi, kan du kontakte Jens Henrik Thormann via hjemmesiden psykologpraksis-odense.dk

Flere Nyheder