Du mener måske med det samme, at du da er maler, for du har da malet mange ting før, og her menes altså ikke et maleri med et muligt kunstværk på.

Vi mener, når du skal male alt fra et badeværelse til træværk, en væg, et loft, en terrasse eller noget helt andet. Den slags har du prøvet utallige gange før, men det er jo ikke ensbetydende med, at du er blevet en professionel en af slagsen.

Man kan selvfølgelig uddanne sig til at blive maler, og det er der flere forskellige måder, man kan gøre på, både herhjemme og i udlandet; og selv hvis du er udlært i udlandet, er der stor chance for, at du stadig kan få arbejde herhjemme i Danmark.

Uddannelserne kan være af længere eller kortere grad. Måske har du noget andet tidligere erfaring med noget lignende, hvorfor du kun har brug for et kort eller langt kursus for at kunne kalde dig professionel maler.

Måske har du tænkt dig, at du vil specialuddanne dig i retning med malerarbejde, hvorfor du måske vælger at blive skiltemaler eller noget andet specifikt.

Det er også stadigvæk muligt at blive udlært via mesterlære, og ret beset er det jo at betragte som en moderne form for at komme i praktik.

Men derfor skal man ikke glemme at nævne de selvudlærte malere, der måske har prøvet sig frem og har høstet erfaring fra en tidlig alder og fået feedback og konstruktiv kritik, så de efterhånden er lige så gode – hvis ikke bedre – end dem, der har modtager decideret undervisning.

Den bedste erfaring er jo altid den, man får ude i feltet, hvor det er her, man lærer ved egen hånd, hvordan man gør, lærer af sine fejl og forbedrer sig.

Så selv hvis du føler dig som professionel maler, så skal du lade professionelle om at gøre det eller selv uddanne dig i den retning.