Hvor længe kan en lakering holde?

17 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

En god lakering er med til at gøre mange ting ved en bil, som vi vil beskæftige os med i denne artikel.

En lakering kan være alt fra en beskyttende fernis, som man lægger på bilen i hånden eller i en vaskehal, hvor denne kan være tilpasset efter årstiderne på vejene – og det er da også den slags vasketure, som der koster mest.

På den måde er ens køretøj beskyttet efter, hvad man oftest kan komme til at opleve af vejrforhold, salt på vejene, tørke, regn med videre på vejene, så det ikke sætter sig for hårdt på ens bil.

Men en lakering kan jo også være med til at gøre, at en bil ser mere skinnende og ren ud, end den ellers ville gøre det i det korte tidsrum, fra den er blevet vasket, til den kommer ud at køre igen – her er der atter tale om, at den lakering yder en slags beskyttelse.

Igen kan en lakering dog også være, at man vil lakere farven om på en bil, og den slags udfører man oftest på værksteder, hvor man forsegler lokaler og tager beskyttelsesudstyr på, så man kan lakere bilen.

Sådan en form for lakering skal gerne holde i lang tid, så farven ikke falmer af sig selv – faktisk skal den helst sidde virkelig godt på bilen, så der næsten skal ulykker til, hvor lakken bliver skrabet af, før den forsvinder.

De andre typer af lakeringer holder ikke i samme omfang lige så længe, og det er de heller ikke beregnede til, men selvfølgelig kan de holde et godt stykke tid; hvis man vel at mærke søger for at benytte sig af en god kvalitetslakering.

Det vil næsten være ligesom ved en gulvafslibning i den forstand, at man ikke kan nøjes med at få en enkelt udført, og så holder gulvet for evigt – man skal huske at lakere flere gange alt efter, hvilken type lakering der er tale om.

Flere Nyheder