Det er ikke så meget selve terrassen, vi vil beskæftige os med i denne artikel, da der findes mange vejledninger til, hvordan man kan lave sådan en, om den så skal være af træ, stål eller noget helt andet.

Men selv hvis man har fået lavet en specifik terrasse, så behøver man jo ikke at stoppe arbejdet her, da man kan fortsætte op i toppen og lave en overdækket terrasse af mere eller mindre permanent stand, så den kan være overdækket hele tiden, eller man kan tilpasse det efter for eksempel vejret.

Så er man måske endda også ude i, at man skal holde rejsegilde.

For hvad kan man egentlig lave en overdækket terrasse med?

Det er nok sjældent, at man ligefrem konstruerer en terrasse af noget fast materiale, der hele tiden vil være der, fordi man også gerne vil have sol på terrassen, og når det så ikke er helt så varmt længere, så vil man nok gerne kunne fjerne overdækningen.

Derfor er denne overdækning ofte en konstruktion, hvor man har et segl, en tyk dug eller lignende, man kan trække ud over terrasse, som man så kan skrue ud og ind igen – du kender dem måske fra café-miljøerne.

Men der er også den lidt mere midlertidige af slagsen, for selvom man byggede terrassen med tanke på, at der skulle kunne komme meget sol ind på den, så er der jo også skyer med videre, som man ikke kan regne med.

Så hvis den overdækning enten skygger meget eller slet ikke, så yder den måske ikke så god gavn.

Derfor kan en bedre løsning i den forbindelse være, at man benytter sig af nogle parasoller, som man kan stille ud og dække efter, hvor solen befinder sig.

De er måske lidt sværere at finde plads til og bøvlede at flytte, men det kan være den bedste løsning, der findes.