Sunde og velholdte trægulve er, uanset træværkets alder, en pryd for enhver bolig. Hvis du har gjort dig umage for at vedligeholde dit trægulv, således at det ikke udviser synderlige tegn på slitage, vil et trægulv blot opnå patina med alderen, som gør det mere personligt og smukt at beskue.

Men desværre kan der indtræffe hændelser, som udretter hvad der kan synes som ubodelig skade på dit smukke trægulv. Det kan for eksempel være, at der ophober sig fugt i træværket som følge af en oversvømmelse. Dette kan forårsage opsvulmning i træets struktur, som igen kan medføre forskydelse af de brædder, parketter eller planker, som udgør gulvet. På den måde kan der opstå buler eller forskelle i trægulvets niveauer – og dette er en virkelig ærgerlig situation, når nu trægulvet ellers er ganske intakt og sundt i træværket.

Ret op på skaderne med en gulvafhøvling

Hvis dit trægulv har taget alvorlig skade, kan du i mange tilfælde udbedre disse ved en grundig og effektiv gulvafhøvling. Ved en gulvafhøvling fjernes helt op til fem millimeter af træværkets overflade, hvis det er det, der skal til for at fjerne buler, dybe revner, skrammer og niveau forskelle i gulvet.

Dette kræver selvfølgelig, at gulvets planker, brædder eller parketter er tykke nok til at kunne tåle en gulvafhøvling. Hvis gulvet før har været udsat for en gulvafhøvling eller flere, kan det sagtens være, at du er bedst tjent med at leve med skaderne. Dette vil en erfaren gulvmand kunne vurdere – og så bør du stole på hans anvisninger.

Forsøger du at afhøvle et gulv, der er for tyndt i træværket, kan du risikere at anrette endnu større skader på gulvet, som i værste fald må kasseres. Vurderer gulvmanden, at gulvet kan holde til en gulvafhøvling, kan du til gengæld forvente et flot og ensartet resultat.

Du kan finde din dygtige og rutinerede gulvmand på gkservice.dk