Gulvafhøvling eller gulvafslibning?

09 februar 2022 Steffen Pedersen

advertorial

Det kan være svært at vide hvornår man har brug for en gulvafhøvling eller en gulvafslibning. De er begge noget man skal foretage før man behandler sit gulv, der kan dog være forskel på hvilken man skal benytte sig af. Vi har derfor listet forskellige årsager til om man skal have en gulvafhøvling eller en gulvafslibning. Følg med her for at finde ud af mere.

gulvafslibning på Sjælland

Gulvafhøvling

Et gulvafhøvling slider meget på trægulvet, men det kan dog være nødvendigt at få gjort i nogle tilfælde. Hvis der eksempelvis sidder fernis, spartelmasse eller maling rester på gulvet, så skal der høvles. Når gulvet bliver høvlet, så bliver det gjort med en maskine, der høvler omkring 2-4 millimeter af selve træet og det betyder også at det ikke er alle gulve der kan klare det, hvis træet ikke er så tykt. Når det er udført vil gulvet være helt lige uden ujævnheder.

Gulvafslibning

Det er kun i få tilfælde at der er behov for en gulvafhøvling, men det er i de fleste tilfælde nok med en gulvafslibning. Når gulvet bliver slebet, vil de fleste ridser og misfarvninger i gulvet blive fjernet. Det vil resultere i meget flottere gulv. Det bliver gjort med slibepapir og er derfor meget mere skånsomt end en gulv afhøvling. Alt almindeligt slid bliver fjernet, og man står tilbage med at gulv der er flot og klar til at modtage en behandling.

Kontakt en professionel

Det er en god ide at kontakte professionelle til at udfører dette stykke arbejde. Det kræver nemlig nogen bestemte maskiner og værktøjer for at udføre dette ordentligt. Du kan derfor bruge internettet til at lave en søgning efter hvem der kan tilbyde dette for dig. Du kan for eksempel skrive “Gulvslibning i Vejle” og der vil poppe flere muligheder op, du kan også skrive for eksempel “Gulvkanonen”

 

Flere Nyheder