Overvejer du at få skiftet dine vinduer, er det en god ide ikke selv at kaste sig ud i projektet selv, selvom mange er af den holdning, at det kan man nemt selv at gøre. Det er ikke alene farligt, men du kan også ende med at udskiftningen bliver langt mindre effektiv, hvis de monteres forkert. Samtidig vil en glarmester, det kunne være en glarmester i Esbjerg, der har en lang håndværker uddannelse bag sig, kunne råde og vejlede dig til, hvordan du bedst kan vedligeholde dem, samtidig med at de kan fortælle dig, hvordan du kan få det bedste indeklima.

Nye vinduer og et sundt indeklima

En uheldig bieffekt af at vores boliger er blevet bedre og mere isoleret, er at det er blevet svære for boligen at komme af med fugt. Fugt giver skimmelsvamp eller råd og det er derfor vigtigt, at sørge for at få udluftet boligen godt og grundigt flere gange om dagen. Der skal være gennemtræk i hele boligen i mindst 5-10 min hver gang. Det er også vigtigt ikke at lukke dørene om morgenen. Dermed får luften lov til at cirkulere og blive udskiftet i løbet af dagen og fugten minimeres. 

Ved at sikre at der sker en daglig udluftning, er du også med til at sikre at dine nye vinduer holder, så langt tid som muligt. Fugt er med til at ødelægge vinduerne og kan give vinduer, der er punkteret og som skal udskiftes. 

Tjek dine vinduer jævnligt

Det er en god ide at tjekke dine vinduers fuger med jævne mellemrum og evt. skifte dem ud, hvis der er tegn på at der er revner. Husk også at undersøge hængslerne og smøre dem, så de er nemme af åbne og lukke. Ved at lave dette arbejde med at vedligeholde vinduerne, er du med til sikre at dine vinduer holder længe.