Få undersøgt din kloak

07 maj 2020 Lotte Hindsberg

Som hus eller sommerhusejer er det din pligt at vedligeholde kloakken indenfor skel og hvis du er i tvivl om den fungere skal du kontakte en kloakmester og få ham til at foretage en TV-inspektion. Det kan være at der er kommet et hul, at den er stoppet og trænger til at blive renset. Det kan også være at du har mistanke om at du har fået rotter. Det kunne f.eks. være en kloakmester i Silkeborg.

Vores kloaksystem er nyt

Selvom mange af os tager vores kloaksystem, som en selvfølge er det forholdsvis nyt med kun 150 år på bagen. Det er heller ikke hele Danmark, der er tilsluttet kloaksystemmet. Der er stadig områder der mangler. Blandt andet tyndt befolket områder og mange kolonihaver på Amager mangler stadig at blive tilsluttet. 

For blev affald og afføring samlet ind om natten og blandt andet kørt til Amager. Det er derfra at øen har fået sit øgenavn, lorteøen. Efterfølgende har områdets landmænd så kunne hente gødning til deres marker. Vores sundhed er stærk afhængig af vores kloakker og det er derfor vigtigt at de fungere maximalt.

Få foretaget en TV-inspektion

Hvis du oplever at det lugter op af din kloak, du er ikke i tvivl hvis det er, skal du ringe til en kloakmester og få ham til at foretage en TV-inspektion. Herefter kan han enten efter aftale lappe hullet i kloakken eller foretage en slamslugning, hvis kloakken er blevet stoppet. 

Hvis det viser sig at du har fået rotter, har du pligt til at kontakte kommunen, som sender en rottebekæmper ud. Du kan få kloakmesteren til at sætte et filter op, som sikre at rotterne ikke kan finde vej ind i boligen via kloakken. Rotter spreder sygdomme til mennesker og skal derfor bekæmpes med det samme. 2 rotter bliver i øvrigt meget hurtigt til 400.

Flere Nyheder