Et rygestop kræver i reglen væsentligt mere end viljestyrke og principfasthed. Det kan nemlig være en virkelig stor udfordring at lægge tobakken endegyldigt på hylden, og dermed sige farvel til den daglige pause i hverdagens trummerum.

For mange mennesker er rygning lig med afslapning og socialt samvær – tænk blot på rygepauserne på jobbet, eller det tiltrængte afbræk ved festlige lejligheder, hvor man sammen med andre rygere kan gå afsides og dyrke sine laster.

Denne vane er meget vanskelig at blive kvit – og derfor oplever mange rygere, som ønsker at holde op med at ryge, at de gængse afvænnings midler så som nikotin tyggegummi eller ditto plastre, tabletter eller mundspray ikke har den ønskede effekt. Man trænger stadig til en smøg efter frokost, og rygetrangen hiver i én når man ser de andre forlade baren under byturen. Dette skyldes, at vanens magt og den deraf følgende psykiske afhængighed er langt sværere at bryde end den fysiske nikotin afhængighed.

Få et lettere rygestop med en e-cigaret

Her kommer de nye elektroniske cigaretter – også kaldet e-cigaretter – ind i billedet. Med en e-cigaret kan du nemlig beholde dine vaner og mønstre uden at skulle være tvunget til at inhalere farlige partikler, og helt uden at vågne med den grimme smag af gammel tobak i munden dagen efter. Du slipper for den frastødende stank af tobaksrøg, som hænger i tøj og i hår – for e-cigaretter fungerer nemlig med damp i stedet for røg.

Du kan oven i købet selv bestemme, hvorledes dampen skal smage. Den væske, som giver dampen aroma og fylde – den såkaldte e-juice – fås nemlig i flere varianter, hvad angår såvel smag som nikotin indhold.

Hos esug.dk kan du bestille din e-juice online – billigt og nemt. Du finder kun godkendte e-juice produkter fra velansete og anerkendte brands i den online shop – se det store udvalg på esug.dk